Aradia, Moeder van alle heksen

Heb je verdere vragen? Stuur Mooncrow een mailtje

  Home Pagina

  Stregheria

  De Godin & De God

  De 8 Treguenda

  Strega's gereedschap

  Over Myrddin Mooncrow

  Onze Magie

  Cursussen & Workshops

  De Heksenwinkel

  Via Magicka Maillijst

  Stregheria & Wicca

  Link Pagina

  Maan FasesStregheria


De Italiaanse heksen, die ook als Strega(V), of Stregone(M) (Meerv: Strege) bekend staan, volgen het pad van de Oude Religie. Zij zijn de heksen van het oude Italië. In 1890, publiceerde folklorist Charles Leland een boek getiteld ARADIA; GOSPEL OF THE WITCHES. Hoewel het beeld van Hekserij in vele opzichten is vervormd door Christelijke invloed zoals dat voor die periode typisch was, vinden wij verscheidene dingen van belang in Lelands werk. In dat boek aanbidden de Italiaanse heksen een godin en een god, vieren zij volledige maanrituelen samen met zang, dans en liefdevol samenzijn. Hun vieringen omvat ook een ceremonie die cake en wijn bevat! In 1609, publiceerde Francesco Guazzo verscheidene houtsneden in het boek Compendium Maleficarum. Één van deze Italiaanse houtsneden schildert heksen af die binnen een cirkel zijn verzameld die op de grond wordt getrokken. In 1954, beschrijft Gerald Gardner de Engelse Hekserij op een zelfde wijze

Vele mensen zijn vertrouwd met de verhandeling van Charles Leland's over Italiaanse Hekserij, evenals de beroemde figuur Aradia die Leland in 1899 aan het publiek “voorstelde”.

In 1886 werd Charles Leland op de hoogte gebracht van een Italiaanse vrouw, Maddalena genoemd, die een heks beweerde te zijn. Over een periode van zo’n 10 jaar voorzag zij hem van teksten uit, wat zij beweerde “het Evangelie der Heksen”. De moderne Strege volgt dus het pad van de oude traditionele hekserij zoals die in Europa dus al bestond lang voor 1951 en de komst van de moderne hekserij of Wicca.


 


Copyright © 2002 - Via Magicka - Nijmegen, the Netherlands